Svend Brinkmann nomineret som årets dansker

Svend Brinkmann nomineret som årets dansker

Berlingskes læsere har peget på de 10 danskere, som de mener har gjort den største forskel inden for videnskab, kultur, politik mv., som har haft de største ambitioner om at forandre mest til gavn for flest – og været i stand til at gennemføre det.

Lagt online: 14.11.2016

Svend Brinkmann er blandt de 10 nominerede til årets dansker i selskab med blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen, Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp, instruktør Susanne Bier og OL-guldmedaljevinder Pernille Blume.

Det er blandt andet de to bøger, ”Stå fast” og ”Ståsteder", som har været med til at gøre Svend Brinkmann kendt i en bredere offentlighed. Berlingskes bringer et portræt af Svend Brinkmann i anledning af afstemningen. Her citeres Svend Brinkmann for at sige, at der er grænser for, hvor meget vækst, omstilling og udvikling et menneske kan kapere; at vi måske har nået den grænse nu, hvilket statistikkerne for sygefravær og stress og angst og depression måske kan ses som resultatet af. Ifølge Svend Brinkmann er det en kæmpe gåde i det objektivt set trygge og gode samfund, vi har, hvordan det kan være, at så mange mennesker bukker under. Se det fulde portræt af Svend Brinkmann.

Der kan stemmes om, hvem der skal være årets dansker frem til 22. november. Læs mere her

Om Svend Brinkmann

Svend Brinkmann modtog sidste år DR’s prestigefyldte formidlingspris Rosenkjærprisen samt Gyldendals Formidlingspris sammen med Lene Tanggaard.

Han har netop modtaget en bevilling på 12,6 mio. kr. i støtte fra Det Obelske Familiefond til et forskningsprojekt om sorg.

Svend Brinkmann har gennem de sidste fire år stået for forskningsprojektet "Diagnosekultur".

Svend Brinkmanns AAU-profil.