Ny antologi af Lene Tanggaard, Thomas Aastrup Rømer og Svend Brinkmann (red.): Uren pædagogik 2 af

Ny antologi af Lene Tanggaard, Thomas Aastrup Rømer og Svend Brinkmann (red.): Uren pædagogik 2 af

’Uren pædagogik 2’ er en opfølgning på den debat, som udgivelsen ’Uren pædagogik’ igangsatte. I bogen udbygges og nuanceres forståelsen af pædagogikken som ’uren’, det vil sige knyttet til kultur, fag, kontekst og materie.

Lagt online: 26.05.2014

Både pædagogisk forskning og praksis får stor bevågenhed i disse år. Folkeskolens resultater måles og sammenlignes i internationale undersøgelser. Kravene til øget konkurrenceevne i det åbne, globale marked stiger, og uddannelserne skal levere
videnskytset. Der sker en centralisering af beslutningsprocesserne i uddannelsessystemet, mens de økonomiske tøjler strammes. Men hvilken rolle kan og skal pædagogikken spille her? Må vi gå på kompromis med uddannelsestraditioner, for at vi i krisetider kan få mere viden til flere elever for færre penge, og er blåstemplede pædagogiske metoder vejen frem? Eller udfolder pædagogikken sig mere kreativt og uregerligt, alt imens den er med til at skabe mindre målbare værdier i vores samfund?

’Uren pædagogik 2’ er en opfølgning på den debat, som udgivelsen ’Uren pædagogik’ igangsatte. I bogen udbygges og
nuanceres forståelsen af pædagogikken som ’uren’, det vil sige knyttet til kultur, fag, kontekst og materie. Begrebet uren pædagogik sættes ind i en aktuel sammenhæng, hvor mangeartede parametre er med til at forme de krav, som møder dansk pædagogik i daginstitutioner, folkeskole og videregående uddannelser – og bogens forfattere giver bud på, hvad den urene pædagogik kan bidrage med i dette udfordrende landskab.

'Uren pædagogik 2' er redigeret af:

Lene Tanggaard

Thomas Aastrup Rømer

Svend Brinkmann

Mere om bogen:

Læs mere om 'Uren pædagogik 2' på forlagets hjemmeside

Læs om 'Uren pædagogik' (2011)

Hør Lene Tanggaard i Faglitteratur på P1: 'Uren pædagogik i en snavset verden' 26. maj 2014 kl. 15:03